PAS și-a prezentat echipa cu care merge în alegerile parlamentare anticipate

  • 14 Mai 2021 15:48
PAS și-a prezentat echipa cu care merge în alegerile parlamentare anticipate

Partidul Acțiune și Solidaritate și-a prezentat echipa cu care merge la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Pe liste se regăsesc actuali deputați, consilieri municipali, dar și jurnaliști, medici etc. Astăzi, 14 mai, formațiunea depune actele la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistrați în calitate de concurenți electorali, transmite IPN.

Lista PAS, pe care se regăsesc 102 candidați la funcția de deputat, a fost citită de către deputatul Sergiu Litvinenco în cadrul unei conferințe de presă. Primii zece pe listă sunt: președintele interimar al formațiunii, Igor Grosu, fosta ministră a finanțelor, Natalia Gavrilița, deputatul Mihai Popșoi, deputatul Sergiu Litvinenco, secretarul Președinției (în prezent cu calitatea suspendată_, Adrian Spânu. Urmează fosta ministră a educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei, deputata Doina Gherman, jurnalista Nata Albot, deputatul Vladimir Bolea și jurnalista Natalia Davidovici. Pe liste se mai regăsesc Olesea Stamate, Dan Perciun, Vasile Șoimaru, Dumitru Alaiba, Dumitru Budeanschi, Rosian Vasiloi, Vitalie Jacot, Ana Oglinda, dar și Adrian Belîi, șeful Departamentului de anestezie și terapie intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă etc.

„Și de data aceasta mergem în alegeri să nu facem figurații, dar să obținem victorie, împreună cu acești oameni, să aducem vremuri bune pentru cetățeni, pentru că ei într-adevăr merită o viață mai bună”, a notat Sergiu Litvinenco.

Vicepreședinta PAS, Natalia Gavrilița, a declarat că, la alegerile prezidențiale, cetățenii au spus clar că vor un altfel de stat, în care interesele cetățenilor să fie de bază. Oamenii vor venituri, salarii și pensii, precum și un stat care să ofere o speranță și o oportunitate pentru generațiile tinere. În alegerile parlamentare anticipate, PAS merge cu o echipă de oameni integri, profesioniști, capabili să implementeze o viziune de țară, propusă la prezidențiale de Maia Sandu. Fosta ministră a finanțelor a mai spus că oamenii și-au dorit aceste alegeri parlamentare, iar acum puterea este în mâinile lor.

Adrian Belîi a declarat că societatea este pregătită pentru o schimbare și acest lucru s-a manifestat prin voturile acordate Maiei Sandu la alegerile prezidențiale.

Deputata PAS, Doina Gherman, a spus că oamenii pur și simplu s-au săturat să fie mințiți și determinați să plece din țara lor. Ei vor să-și trăiască viața aici, acasă, lângă familiile lor. Parlamentara a spus că Moldova a făcut istorie atunci când a ales prima femeie în funcția de președinte și această echipă va continua munca, fiind o guvernare a reformelor și al guvernării responsabile.

Deputatul PAS, Vladimir Bolea, a spus că la alegerile din 11 iulie, cetățenii au posibilitatea să-și întoarcă țara înapoi. Principalul dușman al poporului este sărăcia provocată de politicienii corupți. Oamenii nu mai trebuie să le permită hoților să ajungă la putere, pentru că ei transformă instituțiile statului în organizații criminale.

14 mai este prima zi când candidații la funcția de deputat pot depune actele la CEC. În seara zilei, vor avea loc trageri la sorți pentru determinarea preliminară a ordinii în buletinul de vot la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău