PAS și Platforma DA vor organiza mâine proteste în fața sediului CEC

  • 06 Iunie 2021 09:53
PAS și Platforma DA vor organiza mâine proteste în fața sediului CEC

PAS și Platforma DA anunță că vor organiza mâine, 7 iunie, proteste în fața sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC) după decizia de a deschide doar 139 de secții de votare pentru diaspora la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

PAS anunță că protestul va începe la ora 12:00. „Majoritatea dodonistă din CEC în frunte cu Maxim Lebedinschi a încălcat legea și vrea să fraudeze alegerile. PAS va contesta această decizie în justiție”, susțin reprezentanții partidului.  
 
La rândul lor, simpatizanții Platformei DA vor protesta la 11:00 în fața Consiliului Concurenței, după care vor merge în fața sediului CEC pentru a-și manifesta nemulțumirea față de hotărâreaa privind numărul de secții de votare pentru diaspora.  „Juriștii noștri lucrează acum ca luni, după protest, să contestăm decizia CEC și să sesizăm PG. CEC calcă în picioare democrația. Diaspora a fost din nou nedreptățită”, a declarat Andrei Năstase. 
 
Menționăm că blocul electoral „Renato Usatîi” a contestat astăzi la Curtea de Apel Chișinău decizia CEC. Și partidul PUN a anunțat că va ataca hotărârea respectivă în instanță. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău