Platforma DA cere o anchetă de urgență în privința imaginilor video cu Igor Dodon și Vlad Plahotniuc. Deputații PSRM se ascund după carantină

  • 27 Mai 2020 13:26
Platforma DA cere o anchetă de urgență în privința imaginilor video cu Igor Dodon și Vlad Plahotniuc. Deputații PSRM se ascund după carantină

Platforma Demnitate și Adevăr cere convocarea de urgență a ședințelor Parlamentului la care să fie aprobată inclusiv constituirea unei comisii parlamentare de anchetă în urma imaginilor video în care președintele Igor Dodon ar primi bani de la fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Reprezentanții guvernării susțin însă că de această chestiune ar trebui să se ocupe instituțiile abilitate.

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr consideră nemotivată întreruperea activității parlamentare, după ce majoritatea deputaților ar fi fost testați negativ la COVID-19. Ei cer convocarea de urgență a Parlamentului la care să fie discutate două chestiuni prioritare – crearea comisiei care să investigheze pretinsele acte de corupție și îmbogățire ilicită în privința lui Igor Dodon și adoptarea Legii privind organizațiile necomerciale, o condiție pentru debursarea celei de-a doua tranșe a acordului macrofinanciar cu UE. 

Pe de altă parte, președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță spune că deputații trebuie să respecte recomandările specialiștilor în privința regimului de carantină și susține că acum nu pot fi reluate ședințele. Iar în privința comisiei propuse de Platforma DA, Corneliu Furculiță consideră că de acest subiect trebuie să se ocupe instituțiile abilitate ale statului.

O opinie similară a prezentat și președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, care susține că astfel de inițiative au mai degrabă un caracter politic.

Amintim că săptămâna trecută deputatul Platformei DA Iurie Reniță a prezentat o imagine video, făcută acum aproape un an, în care fostul președinte al PDM Vlad Plahotniuc i-ar fi transmis lui Igor Dodon o pungă cu bani.

Ședințele Parlamentului nu au loc săptămâna aceasta, după ce șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi, a semnat dispoziția cu privire la stabilirea regimului de autoizolare la domiciliu a deputaților, până la prezentarea rezultatelor negative ale testelor la COVID -19. Decizia a fost luată, după ce deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc a anunțat că a fost depistat pozitiv cu COVID 19. Ulterior și deputatul socialist Vladimir Mizdrenco ar fi fost testat pozitiv. Totuși, după ce primul deputat a anunțat că este infectat, Parlamentul și-a continuat ședința mai multe ore la rând, chiar dacă opoziția a cerut ca cei care au intrat în contact cu acesta să se autoizoleze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău