PAS își exprimă dezacordul față de poziția incoerentă și inconsecventă din discursul lui Igor Dodon la ONU

  • 27 Septembrie 2019 11:25
PAS își exprimă dezacordul față de poziția incoerentă și inconsecventă din discursul lui Igor Dodon la ONU

Nu poți cere recunoașterea și respectarea de facto a neutralității unui stat în același timp în care încerci să camuflezi existența unor trupe de ocupație pe teritoriul acelui stat. Este poziția exprimată de Partidul Acțiune și Solidaritate vizavi de discursul președintelui Igor Dodon ținut la tribuna ONU, transmite IPN.

„Partidul Acțiune și Solidaritate își exprimă dezacordul față de poziția incoerentă și inconsecventă a președintelui Igor Dodon în problema prezenței trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al PAS.

Partidul Acțiune și Solidaritate își reiterează ferm poziția că retragerea imediată a trupelor Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova este singura modalitate de a recunoaște și respecta caracterul suveran și indivizibil al statului Republica Moldova și condiția sine qua non pentru soluționarea diferendului transnistrean.

„Ca președinte al Republicii Moldova, fac uz de orice oportunitate pentru a solicita recunoașterea și respectarea de facto a statutului de neutralitate a țării mele”, a declarat Igor Dodon în alocuțiunea susținută dezbaterile generale ale celei de a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. „De la această tribună au răsunat apeluri de retragere a militarilor și munițiilor străine ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Vreau să salut inițiativa Federației Ruse de reluare a procesului de distrugere a munițiilor străine stocate în regiunea transnistreană a țării mele”, a mai spus Igor Dodon.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău