PAS: Inițiativa lui Igor Dodon cu privire la BAC nu aduce nimic nou

  • 23 Martie 2017 19:36
PAS: Inițiativa lui Igor Dodon cu privire la BAC nu aduce nimic nou

Președintele Igor Dodon a propus o serie de schimbări pentru procesul de absolvire a liceului și de susținere a examenului de bacalaureat. Inițiativa sa este, însă criticată de Partidul Acțiune și Solidaritate, pentru că, de fapt, nu ar aduce nimic nou.

Igor Dodon a propus ca fiecare elev să primească la încheierea studiilor un ”certificat de finalizare a școlarizării”, chiar dacă nu a dat examenele de bacalaureat, iar liceenii care vor dori să dea BAC-ul, ar urma să depună o cerere la administrația școlii. În prezent cereri depun numai cei care nu vor să dea acest examen, mai afirmă Igor Dodon. De asemenea, el mai propune posibilitatea de a alege 2-3 discipline, în baza cărora candidații să poată susține un examen de profil în liceu.

Vice-președinta PAS, Liliana Nicolaescu-Onofrei, ex-vice-ministru al Educației, îl contrazice pe Igor Dodon și explică faptul că aceste inițiative se regăsesc deja în regulamentul privind organizarea bacalaureatului.

Ea subliniat că și în prezent absolvenții de liceu care nu susțin BAC-ul primesc un certificat de studii liceale, iar pentru a fi acceptat la acest examen, candidați trebuie să depună o cerere. Referitor la examenele de profil, acestea deja se desfășoară, întrucât în prezent bacalaureatul este susținut la patru profiluri: Umanist, Real, Arte și Sport, mai precizează Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Menționăm că în cadrul campaniei electorale, Igor Dodon a spus că examenul de bacalaureat ar trebui eliminat, deoarece i-ar stresa prea tare pe elevi și că ar fi provocat chiar și cazuri de suicid, declarații criticate de specialiști și societatea civilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău