PAS din CMC sesizează Procuratura cu privire la modul de formare a bugetului municipal

  • 06 Februarie 18:27
PAS din CMC sesizează Procuratura cu privire la modul de formare a bugetului municipal

Consilierii din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul municipal Chișinău au depus un denunț la Procuratura Generală în privința factorilor de decizie din cadrul Primăriei capitalei. Ei solicită investigarea modului de elaborare a bugetului municipal, invocând încălcări ale legislației. Primăria Chișinău califică acțiunea consilierilor PAS ca fiind una strict politică, transmite IPN.

„În ultimele trei luni am văzut mai multe lucruri care au ridicat semne mari de întrebare referitor la faptul cum se respectă Legea privind finanțele publice de către Primărie. Deja mai bine de o lună, Primăria municipiului Chișinău operează în baza unui buget provizoriu, buget care are bani pentru mai multe programe municipale importante pentru oameni, dar în același timp am văzut cum se închideau grupele cu program prelungit, cum se reduceau salariile pentru asistenții personali, cum nu se ofereau compensații la căldură”, a declarat vicepreședintele fracțiunii PAS în CMC, Dumitru Ivanov.

Consilierul susține că pentru toate aceste necesități în bugetul municipal sunt bani, însă chișinăuienii nu beneficiază de ei, fapt care reprezintă o încălcare gravă. „Din acest considerent, noi am pregătit un denunț la Procuratura Generală să investigheze modul de elaborare a bugetului municipal, pentru că noi am găsit mai multe încălcări ale Legii privind finanțele publice. Au fost introduse noi linii de buget pentru programe, or legea nu permite așa ceva. Au fost schimbați parametrii bugetari, au fost incluse mai multe programe municipale care trezesc semne de întrebare”, a mai spus Dumitru Ivanov.

Într-o reacție, Primăria Chișinău menționează că reprezentanții PAS creează dezastru în toate domeniile importante din țară, iar pentru a diviza opinia publică zilnic lansează tot felul de fumigene în Chișinău cu scopul de a distrage atenția publică de la gravele probleme din țară. Municipalitatea punctează aici neachitarea salariilor, scandalurile de corupție în domeniul achiziționării gazelor și licitațiile de la Aeroport etc.

„Primăria a finalizat procesul de consultări ample pe taxele locale, nu 7 ore așa cum au dezbătut bugetul național cei de la guvernare și au încălcat flagrant legea. După ce va fi aprobat proiectul taxelor locale, va fi și bugetul. El este finalizat și urmează să fie propus dezbaterilor publice exact cum prevede legea și nu cu viteza cu care au votat cei de la PAS”, se mai menționează în reacția Primăriei Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău