PAS de acord să voteze un președinte al Parlamentului propus de PSRM

  • 05 Iunie 2019 18:44
PAS de acord să voteze un președinte al Parlamentului propus de PSRM

Partidul Acțiune și Solidaritate a decis în această seară să accepte condiția Partidului Socialiștilor de a vota un președinte al Parlamentului propos de PSRM pentru a putea debloca activitatea legislativă.

Decizia a fost luată la Consiliul Politic Național al PAS, cu 46 de voturi „Pentru” și 1 „Împotrivă” din 47 de membri prezenți. Potrivit unui mesaj pe Facebook, PAS și-a asumat o decizie dificilă pentru a debloca situația politică actuală și oferi Rep. Moldova un guvern legitim și democratic.

Totodată, Consiliul a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui președinte propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin, se mai arată în mesaj.

În același timp, PAS își exprimă speranța că această decizie va fi împărtășită de partenerul său din blocul ACUM, Platforma Demnitate și Adevăr.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău