PAS critică scumpirea călătoriilor interurbane

  • 03 Ianuarie 2020 12:55
PAS critică scumpirea călătoriilor interurbane

PAS cere demonopolizarea pieței de transport interurban și critică majorarea tarifelor la călătorii. Mai mult, deputatul Petru Frunze susține că standardele de confort de care va depinde noul preț, nu va fi respectat odată ce pasagerii nu vor avea loc pe scaune.

„În perioada guvernării comuniste, mai mulți agenți transportatori au obținut dreptul de deservire pentru transportul public de călători. Ei aveau înregistrată firme, nu aveau mijloace de transport, nici microbuze, nici autobuze, dar au obținut curse pe tot teritoriul Republicii Moldova. Cei care vor să investească, își înregistrau mașinile pe aceste firme”, a declarat Petru Frunze.

Deputatul consideră că majorarea tarifului este ilegală pentru că piața nu este liberalizată. El a specificat că există grupuri de interese, situație menținută prin actualul cod al transporturilor.

Ministerul Economiei a decis să dea curs solicitării transportatorilor și a scumpit călătoriile interurbane cu 12 bani pentru un kilometru. În cazul unităților de transport moderne, creșterea prețului este de 22 de bani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău