PAS condamnă tentativele de denigrare a lui Andrei Spînu

  • 07 Aprilie 2023 13:24
PAS condamnă tentativele de denigrare a lui Andrei Spînu

Partidul Acțiune și Solidaritate a emis astăzi o declarație de susținere a vicepreședintelui formațiunii Andrei Spînu, după ce acesta a menționat într-un interviu că ar exista persoane corupte în organele de drept care încearcă să îl denigreze, comunică MOLDPRES.

“În ultima perioadă, vicepreședintele PAS Andrei Spînu a fost supus unor denigrări și falsuri murdare din partea fugarilor și grupărilor criminale afiliate Kremlinului. Andrei Spînu este un membru cheie al conducerii PAS și a avut un rol major în victoriile electorale din 2020 și 2021. În calitate de ministru de ramură în guvernul Gavrilița, domnul Spînu a avut un rol esențial în consolidarea independenței energetice a Republicii Moldova și depășirea cu brio a șantajului energetic rusesc fără precedent la care a fost supusă țara noastră în ultimele două ierni. Condamnăm cu vehemență aceste tentative de denigrare împotriva colegului nostru. Andrei Spînu va avea în continuare un rol esențial în efortul țării noastre de a deveni membră UE în cel mai scurt timp. Reforma justiției va continua și va fi dusă la capăt. Suntem hotărâți să curățăm sistemul de elementele corupte crescute de regimurile oligarhice din trecut”, se spune în declarația PAS.

Ieri, fostul vicepremier a oferit un interviu în care a menționat că mai mulți angajați ai organelor de drept, ar face de fapt parte din mafia imobiliară și ar trebui să plece din sistem. "Pentru mine e grav că eu am vorbit despre mafia imobiliară, construcții, am trimis personal documente la CNA și niciun rezultat. Totul este ascuns. Spuneți-mi, pe construcții ilegale, măcar un singur dosar, toți știu companiile, toți știu cine sunt funcționarii din Primărie care eliberează documentele, toți au văzut cum se eliberează PUZ-urile. Nu, ei investighează o hârtie falsă prezentată de fugarul Șor despre Spînu". El a adăugat că sunt persoane interesate care au demarat o adevărată campanie de denigrare împotriva sa, iar unele informații despre investigațiile inițiate le-a aflat din presă, sau de la politicieni fugari.

Ulterior mai mulți angajați ai structurilor de stat menționați de Spînu în interviu, au venit cu reacții în care spun că „politicianul încearcă să se victimizeze”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău