PAS anunță organizarea unui protest la CEC: „Opriți fraudarea alegerilor. Vrem alegeri libere și corecte!”

  • 22 Septembrie 2020 12:10
PAS anunță organizarea unui protest la CEC: „Opriți fraudarea alegerilor. Vrem alegeri libere și corecte!”

PAS anunță organizarea unei acțiuni de protest pentru mâine, 23 septembrie, în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC).

De asemenea, reprezentanți formațiunii vor prezenta la CEC semnăturile colectate pentru candidatul la prezidențiale, Maia Sandu. 

„Dodon știe că pierde alegerile, că oamenii nu-l vor vota. Dodon este laș, el nu poate lupta cinstit și se ascunde în spatele CEC-ului. Numeroase semnături pentru înregistrearea prealabilă în vederea deschiderii unor secții de vot în Rusia sunt false. PAS a cerut CEC să le verifice și anuleze semnăturile false. De asemenea, CEC încearcă, în mod nejustificat, să blocheze finanțarea candidaților de către partide. Un alt risc de fraudare a alegerilor este transportarea organizată și contra bani a alegătorilor din regiunea transnistreană”, se arată într-un comunicat al PAS. 

Partidul și-a îndemnat susținătorii să vină la CEC pentru a cere respectarea dreptului la vot al tuturor oamenilor din țară și de peste hotare, „indiferent că sunt din Vest sau din Est, cu condiția ca aceștia să fie oameni reali”. Genericul acțiunii de protest este „Opriți fraudarea alegerilor. Vrem alegeri libere și corecte!”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău