PAS acuză deputații PSRM că ar tergiversa aprobarea în Parlament a proiectelor ce vizează susținerea agricultorilor

  • 21 August 2020 16:00
PAS acuză deputații PSRM că ar tergiversa aprobarea în Parlament a proiectelor ce vizează susținerea agricultorilor

Deputații Partidului “Acțiune și Solidaritate” acuză deputații PSRM că ar tergiversa aprobarea în Parlament a proiectelor ce vizează susținerea agricultorilor, care au avut de suferit din cauza secetei.

În cadrul unui briefing, deputatul PAS, Mihai Popușoi, a declarat că în timp ce guvernanții se odihnesc la mare sau la munte agricultorii protestează în stradă cerând dreptate.

Ne convingem a câta oară de rea - credința din partea socialiștilor, în primul rând, că ei tărăgănează, tergiversează acele proiecte de legi cerute de agricultori. Trebuiau demult să fie aprobate în Parlament. Dar noi vedem o tergiversare constantă, astfel încât, cumva poate a trece, poate nu va trebui să ofere ajutorul agricultorilor. Noi am așteptat. Am sperat că macăr în cel de-al 12-lea ceas vor veni proiectele în Parlament. Dar vedem că ei nu au de gând să facă sesiune extraordinară în luna august. Și nici nu-i clar în septembrie când va fi sesiunea Parlamentului, a declarat Mihai Popușoi.

Deputatul acuză autoritățile că trebuiau să întreprindă măsuri de susținere agricultorilor încă în primăvară, când era deja clar că seceta, dar și pandemia de COVID-19, vor avea un impact negativ.

Oare nu era clar deja de câteva luni bune că în domeniul agriculturii vor fi probleme mari? Trebuia să ajungem în august? Trebuia să-i aducem pe agricultori în starea în care au ajuns? Să ajungem la aceste revolte. Oare nu era clar în luna martie, aprilie, mai că vom avea efectele pandemiei? Era clar,, însă pentru această guvernare arogantă și incompetentă a lăsat lucrurile să evolueze de la sine. Di rău în mai rău, a adăugat Mihai Popușoi.

Reprezentanții Guvernului, dar și PSRM nu au comentat, deocamdată, acuzațiile deputaților PAS.     

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău