PAS acuză actuala coaliție de guvernare PSRM-Șor că s-ar face vinovată de scumpirea pâinii cu peste un leu

  • 14 Mai 2021 11:18
PAS acuză actuala coaliție de guvernare PSRM-Șor că s-ar face vinovată de scumpirea pâinii cu peste un leu

Partidul Acțiune și Solidaritate acuză actuala coaliție de guvernare PSRM-Șor că s-ar face vinovată de scumpirea pâinii cu peste un leu, din cauza că ar favoriza exportul de grâu din rezerva de stat peste hotarele R.Moldova, în loc să-l ofere brutăriilor.

Președintele interimar al PAS, Igor Grosu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că ar fi vorba despre o schemă în spatele căreia ar sta liderul PSRM, Igor Dodon și un om de afaceri.

El i-a cerut premierului interimar Aureliu Ciocoi să convoace de urgență ședința Guvernului și să interzică exportul grâului din rezervele de stat.

Igor Dodon nu comentat deocamdată acuzațiile.

Amintim că la 14 aprilie Cabinetului de Miniștri a autorizat Agenția Rezerve Materiale să elibereze din rezervele de stat aproximativ 20.800 de tone de grâu alimentar. Acesta urma să fie acordat agenților economici, în bază de contract, prin care se vor angaja să-l restituie până la 1 octombrie.

Ministrul Agriculturii Ion Perju declara atunci că Republica Moldova este asigurată cu grâu alimentar și furajer până la următoarea recoltă, iar prețul la grâu ar putea scădea.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău