PAS a desfășurat o manifestație în susținerea independenței justiției, în fața judecătoriei Botanica (VIDEO)

  • 15 Ianuarie 2018 16:15
PAS a desfășurat o manifestație în susținerea independenței justiției, în fața judecătoriei Botanica (VIDEO)

Câteva zeci de susținători ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au desfășurat luni, în fața Judecătoriei sectorului Botanica, un flashmob pentru apărarea independenței justiției.

Președintele organizației teritoriale a PAS în Chișinău, Vladimir Bolea, a menționat cu această ocazie că „scopul acțiunii este de a cere autorităților să facă lumină în dosarul privind furtul miliardului”, în special, rolul primarului de Orhei, Ilan Șor, în acest dosar, relatează INFOTAG.

El susține că „dosarul Șor este tărăgănat de mai bine de jumătate de an, fapt ce demonstrează că sistemul justiției funcționează în interesele lui, dar nu pentru binele cetățenilor republicii”.

„Dacă el este vinovat, să fie tras la răspundere cum se cuvine, iar asemenea sunt pur și simplu inacceptabile", a spus Bolea.

Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, consideră că „judecătorii nu doresc să contacteze societatea civilă, argumentând tărăgănarea dosarului lui Șor prin dificultățile de traducere a raportului KROLL în limba română, dar traducerea unui text de 120 de pagini deja de șapte luni este culmea absurdului”.

În timpul acțiunii, participanții țineau pancarte cu mesajele: „Justiția s-a reformat, pe Șor l-a eliberat", "Ai furat? Plahotniuc te face deputat", "La mulți ani! Toți cu executare", "Oferim traducător în dosarul Șor".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău