Părțile rămase în acordul nuclear iranian rămân dedicate pactului, după discuțiile de la New York

  • 25 Septembrie 2019 18:35
Părțile rămase în acordul nuclear iranian rămân dedicate pactului, după discuțiile de la New York

Părțile rămase în acordul nuclear iranian sunt angajate să mențină pactul, deși este "din ce în ce mai dificil", a declarat, miercuri, șefa diplomației europene, Federica Mogherini, după o întânire a părților, la sediul ONU din New York, scrie RADOR.

"Este în interesul tuturor să ne menținem angajamentul față de acord, însă acest lucru devine tot mai dificil", a spus Mogherini. Aceasta a adăugat că Franța, Marea Britanie, Germania, Rusia, China și Iranul au acceptat să continue eforturile de a implementa acordul, din care Statele Unite s-au retras în mai 2018.

Din luna mai a acestui an, Iranul a început să depășească limitele capacității nucleare stabilite prin acord, ca răspuns la presiunile SUA asupra Iranului, de a negocia restricționarea programului iranian de rachete balistice și a sprijinului Teheranului pentru forțe combatante din Orientul Mijlociu.

Iranul afirmă că măsurile începute sunt reversibile, dacă semnatarii europeni ai acordului reușesc să restabilească accesul său la comerțul extern, promis în acord, dar blocat de sancțiunile reimpuse de SUA. 

Sursa:RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă, Știri
Meteo Chișinău
2,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
7
Thu
6
Fri
5
Sat
6
Sun
7
Arhivă Radio Chișinău