Partidul Șor, după consultările cu Maia Sandu: „Poziția legată de alegerile anticipate dar și candidatura premierului nu s-au schimbat”

  • 16 Martie 2021 10:06
Partidul Șor, după consultările cu Maia Sandu: „Poziția legată de alegerile anticipate dar și candidatura premierului nu s-au schimbat”

Partidul Șor își menține susținerea pentru candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier și organizarea alegerilor parlamentare anticipate după depășirea crizei pandemice, a declarat după consultările cu președinta Maia Sandu, reprezenta fracțiunii parlamentare, Marina Tauber.

Poziția legată de alegerile anticipate dar și candidatura premierului nu s-au schimbat. Candidatura susținută de noi este doamna Durleșteanu. Suntem gata să discutăm diferite opțiuni. Important este ca toate fracțiunile să găsească soluții comune”, a declarat Marina Tauber.

Totodată, ea a menționat că formațiunea sa se pronunță pentru alegerile anticipate după depășirea crizei pandemice.

Unica soluție sunt alegerile anticipate și am spus că suntem gata pentru scrutinul electoral în orice moment, când situația pandemică va fi soluționată. Până atunci să fie instalat un guvern plenipotențiar”, a declarat Marina Tauber.

Amintim că Maia Sandu a lansat astăzi noi consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea identificării unei soluții pentru depășirea crizei politice.

Partidul Socialiștilor și Partidul Șor au propus candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier, dar Maia Sandu a refuzat desemnarea acesteia, invocând suspiciuni în privința integrității unor deputați care au semnat în favoarea acesteia. Maia Sandu și PAS se pronunță pentru alegeri parlamentare anticipate, în timp ce alte grupuri parlamentare menționează necesitatea formării unui guvern anticriză.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău