Partidul Șor cere convocarea Comisiei pentru elaborarea Programului de irigare

  • 23 Septembrie 2020 12:46
Partidul Șor cere convocarea Comisiei pentru elaborarea Programului de irigare

Partidul Politic Șor cere președintei Parlamentului și președintelui Comisiei speciale pentru elaborarea Programului național de irigare a terenurilor agricole să se convoace în ședință în regim de urgență pentru a găsi soluții la problemele agricultorilor, transmite IPN.

Deputata Violeta Ivanov (desemnată de formațiune drept candidat la prezidențialele din 1 noiembrie) a menționat că, pe lângă problemele care rezultă din contextul pandemic, agricultorii trebuie să facă față și consecințelor secetei. Ajutorul pe care-l oferă statul nu este suficient și agricultorii nu pot începe lucrările de toamnă. Semănatul grâului a fost amânat cu o lună, iar prognozele pentru anul viitor sunt sumbre, susține Violeta Ivanov.

Potrivit parlamentarei, statul este obligat, în condiții de secetă, să acorde agricultorilor credite pe termen lung, fără dobândă. Banii ar putea fi accesați din UE sau din Federația Rusă, spune Violeta Ivanov.

Comisia specială pentru elaborarea Programului național de irigare a terenurilor agricole a fost constituită în luna iulie. Termenul oferit pentru elaborarea Programului este de cinci luni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
17,74
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
18
Mon
16
Tue
15
Wed
15
Thu
16
Arhivă Radio Chișinău