Partidul Socialiștilor examinează posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură pentru a încerca demiterea Guvernului Gavrilița

  • 23 Iulie 10:12
Partidul Socialiștilor examinează posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură pentru a încerca demiterea Guvernului Gavrilița

Partidul Socialiștilor examinează posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură pentru a încerca demiterea Guvernului condus de Natalia Gavrilița. Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, spune că la un an de la învestire, actualul Executiv și-a demonstrat incapacitatea de a guverna țara și a admis o politică de cadre dezastruoasă. Reprezentantul Blocului PCRM-PSRM spune că monopolul unui singur partid devine periculos, iar cetățenilor trebuie să le fie oferită oportunitatea de a da note actualei guvernări la alegerile parlamentare anticipate, notează IPN.

„Trebuie să-și recunoască greșelile, inclusiv la capitolul politicii de cadre. A fost promovat un Guvern de partid, după criterii netransparente, avem miniștri anonimi sau slab pregătiți care nu sunt capabili să vină cu măsuri anticriză. Ne gândim la moțiune de cenzură. „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit la 6 august 2021 cu voturile a 61 de deputați PAS. Pentru ca proiectul moțiunii de cenzură să treacă testul Parlamentului sunt necesare cel puțin 51 de voturi. În prezent, guvernarea PAS deține în Parlament 63 de mandate din 101.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău