Partidul „Puterea Oamenilor”: Avem patru domenii prioritare de activitate

  • 01 Martie 2021 08:12
Partidul „Puterea Oamenilor”: Avem patru domenii prioritare de activitate

Noua formațiune politică, Partidul „Puterea Oamenilor”, are 1400 de membri și organizații teritoriale în Chișinău, Hâncești, Ialoveni și Nisporeni. Astăzi, 1 martie, urmează a fi depuse actele necesare pentru înregistrarea noii formațiuni la Agenția pentru Servicii Publice, a anunțat ieri Ruslan Codreanu, președintele partidului, la o conferință de presă, care a avut loc după congresul de constituire al formațiunii, transmite IPN.

Codreanu a menționat că partidul „Puterea Oamenilor” „nu va veni cu dezbinări cu alți concurenți, noi venim să construim o comunitate de oameni pentru întreaga Republica Moldova”. Noua formațiune politică va avea patru domenii prioritare de activitate: educația, ecologia, economia și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Președintele noii formațiuni politice a precizat că își dorește organizații teritoriale în toate localitățile Republicii Moldova, comunități de oameni care să facă agenda politică a țării. „Ne-am constituit ca să punem pe agenda politică problemele zilnice ale Republicii Moldova. Ne-am constituit ca o platformă pentru tineri, ca vocea tinerilor să fie auzită, pentru agenții economici mici, care astăzi dispar din țară, ca vocea lor să fie auzită. Noi ne-am constituit pentru a da peste mâini celor care spun că în țară nu sunt bani, deși țara are bani, dar sunt gestionați prost și incompetent. Noi ne-am constituit pentru a spune un ferm „nu” cum se face medicina astăzi în Republica Moldova. După un an de pandemie, noi nu am învățat nimic”, a relevat Ruslan Codreanu. 

Un alt membru al partidului, Mihai Stratulat, medic-pediatru, a subliniat că a venit în echipa „Puterea Oamenilor” pentru ca să dezvolte medicina din Republica Moldova.  „Lipsa investițiilor în domeniul ăsta ne-a adus unde ne-a adus. Avem un an de pandemie și vedem toate lacunele din sistemul medical. În general, în ultimii ani, în domeniul medicinii puțin ce s-a schimbat”, a specificat Stratulat.

Avocatul Ruslan Vasilică, președintele organizației teritoriale Chișinău a partidului, a spus că noua formațiune intenționează să rezolve nu doar problemele oamenilor din capitală. „Cu părere de rău, în suburbii infrastructura moare, medicina este la zero, educația este la nivelul zero, nu se acordă atenție sănătății copiilor. Ne-am adunat o comunitate de oameni, care nu dorim să plecăm din această țară, dorim să dezvoltăm și să facem ceva, și printr-o asemenea platformă vom reuși să soluționăm problemele oamenilor din zonele rurale”, a adăugat Ruslan Vasilică.

La congresul de ieri al partidului, a fost ales președintele și organele de conducere ale formațiunii, a fost aprobat programul de activitate și statutul partidului.

Ruslan Codreanu și Mihai Stratulat au anunțat despre inițiativa de creare a unei formațiuni politice la 21 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău