Partidul MAN felicită colegii și partenerii din România pentru succesul obținut la alegerile pentru Parlamentul European

  • 11 Iunie 15:09
Partidul MAN felicită colegii și partenerii din România pentru succesul obținut la alegerile pentru Parlamentul European

Partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN) a organizat astăzi o conferință de presă pe subiectul „Alegerile în Parlamentul European”, în cadrul căreia reprezentanții partidului au felicitat colegii și partenerii lor din România, Partidul Social Democrat, pentru voturile acumulate la alegerile pentru Parlamentul European, care au avut loc pe data de 9 iunie. Membrii MAN au spus că îi felicită, de asemenea, pe locuitorii Republicii Moldova care dețin pașapoarte românești și care au dat dovadă de responsabilitate, participând masiv la urnele de vot la toate cele 52 de secții de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova.

Partidul menționează că, în ultimele două săptămâni, s-a implicat activ în campania de informare a cetățenilor cu privire la importanța acestui scrutin și necesitatea prezenței la vot. Sub mesajul campaniei lor – „România susține Republica Moldova, noi susținem România la alegerile europarlamentare” – au punctat despre importanța ca partenerii din România să fie bine reprezentați în Parlamentul European.
 
Echipa MAN mai relatează despre faptul că ei s-au mobilizat atât în Chișinău, suburbii, cât și în localitățile din întreaga țară, susținând partenerii din România, Partidul Social Democrat (PSD), care a fost în alianță cu Partidul Național Liberal (PNL) pe buletinul de vot. Potrivit lor, în această perioadă, peste 260 de membri ai Partidului MAN au reușit să ajungă la un număr mare de oameni pentru a-i îndemna să iasă la vot. Reprezentanții partidului MAN au spus că se bucură de implicarea activă a cetățenilor români din Republica Moldova la aceste alegeri, fiind prezenți la urnele de vot într-un număr de 56 de mii de cetățeni.
 
Așadar, comparativ cu scrutinul din 2019, în acest an, în Republica Moldova, s-au înregistrat cu 19.454 voturi mai multe, adică cu aproape 50% mai multe, dintre care jumătate în Chișinău.
 
Din discuțiile cu cetățenii în aceste două săptămâni, am constatat că oamenii cunoșteau foarte puțin despre alegerile europarlamentare. Practic, doar 1 persoană din 10 știa ceva despre acest scrutin, dar nu cunoștea când are loc și unde poate vota”, se arată într-un comunicat de presă al partidului. 
 
Potrivit partidului MAN, prin materialul informativ pregătit și distribuit de ei, au avut în vedere informarea cetățenilor despre secțiile de votare, locațiile, documentele necesare pentru vot, importanța participării la alegerile pentru Parlamentul European și echipa partenerilor din România – PSD, „care a susținut și continuă să susțină Republica Moldova prin multiple proiecte, inclusiv finanțarea proiectului „Satul European” și proiectele realizate în Chișinău”.
 
Guvernul României este cel mai aprig avocat al Republicii Moldova în parcursul său european. Este important ca vocea noastră să fie auzită în Parlamentul European prin reprezentanți care susțin Republica Moldova. Deputații români sunt avocații Republicii Moldova în Parlamentul European și ne pot asigura realizarea aspirațiilor noastre de integrare europeană. MAN este un partid cu doctrină social-democrată de tip european, susținând parcursul european al Republicii Moldova și identificându-se cu valorile și principiile Partidului Socialiștilor Europeni din Parlamentul European” mai spun cei de la MAN. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Arhivă Radio Chișinău