Partidul lui Usatîi, nemulțumit de favorurile acordate Partidului Șor. Primarul de Rîșcani va ataca ANI în judecată

  • 19 Ianuarie 2019 12:26
Partidul lui Usatîi, nemulțumit de favorurile acordate Partidului Șor. Primarul de Rîșcani va ataca ANI în judecată

Primarul orașului Rîșcani, Victor Bocatico, care candidează la funcția de deputat în Parlament din partea "Partidului Nostru" (PN), intenționează să acționeze în judecată Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

ANI folosește standarde duble în activitatea sa, a declarat Victor Bocatico, citat de INFOTAG.

"Eu sunt primar al orașului Rîșcani din 2012. Primul mandat l-am obținut cu voturile a 57% dintre alegători. În 2015, numărul celor care au votat pentru mine a fost deja de 60%. Desigur, sunt un primar incomod. Lucrez pentru locuitorii orașului Rîșcani, dar cei din centru mereu încearcă "să facă o înțelegere" cu mine, să mă tragă de partea lor, ca politician de opoziție. Știți cu toții cum se fac presiuni în ultimii ani asupra echipei PN. Deci, începând cu anul 2012, împotriva mea au fost inițiate nouă cauze penale. Acum a mai rămas doar una, dar asupra acesteia nu există o decizie finală", a menționat Bocatico într-o conferință de presă.

El spune că sentința instanței primare a fost atacată la Curtea de Apel Bălți. Prima audiere este programată pentru 31 ianuarie.

"Însă funcționarii ANI s-au grăbit și au scris în certificatul de integritate că "are interdicția de a deține funcții publice". Aceasta este o minciună. Iată legitimația mea de primar al orașului Rîșcani. Eu îmi exercit atribuțiile în oraș", a subliniat el.

Bocatico și-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că a așteptat certificatul de integritate 34 de zile.

"Am venit de mai multe ori de la Rîșcani la Chișinău peste acest document. L-am primit abia pe 16 ianuarie. Iar pe certificat este ștampila: "Eliberat pe 15 ianuarie". Dar pe 15 ianuarie am fost informat că hârtia nu este încă gata. În același timp, Ilan Șor (primarul orașului Orhei, care, la fel, candidează la parlamentare), a primit certificatul după șapte zile și fără mențiunea că există o decizie a instanței primare. Din punct de vedere juridic, noi suntem în aceeași situație, însă atitudinea este diferită", a spus funcționarul.

În opinia vicepreședintelui PN, Ilian Cașu, istoria lui Bocatico sugerează că în Republica Moldova există două opoziții - una reală și una imaginară.

"Modul în care " fost deservit" Șor la ANI este o dovadă că Moldova continuă să fie un stat capturat. Autoritățile de la Chișinău manipulează organele de stat. ANI, care ar trebui să fie personificarea integrității, stă într-o băltoacă. Desigur, despre cele întâmplate vom informa organizațiile internaționale și ambasadele. PN vrea să meargă în alegeri cu o echipă unită și completă", a spus Cașu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău