Partidul Liberal și-a anunțat candidatul la alegerile pentru funcția de primar al capitalei

  • 24 Iulie 2023 14:31
Partidul Liberal și-a anunțat candidatul la alegerile pentru funcția de primar al capitalei

Vicepreședintele Partidului Liberal Ion Purice va fi candidatul formațiunii la alegerile pentru funcția de primar al capitalei, transmite Radio Chișinău.

Anunțul a fost făcut astăzi, 24 iulie, în cadrul unui briefing de liderul PL, Mihai Ghimpu, care a ținut să sublinieze că  atât timp cât Chișinăul a fost condus de liberali, n-am avut la putere pro-ruși care promovează războiul hibrid al Federației Ruse.

Ion Purice, care este medic de profesie, a spus că orașul Chișinău trebuie să redevină „o cetate românească” și că este necesară îmbunătățirea relațiilor cu primarii de peste Prut.

Amintim că alegerile locale generale vor avea loc pe 5 noiembrie.

Până acum, și-au anunțat intenția de a candida la șefia primăriei Chișinăului actualul edil Ion Ceban, președinte al Mișcării Alternativa Națională, deputatul PAS Lilian Carp, fostul primar interimar Ruslan Codreanu, lider al Partidului „Puterea Oamenilor”, ex-viceprimarul Victor Chironda de la Platforma DA, Ion Bulgac de la CUB, Mihail Bagas de la „Liga Orașelor și  Comunelor”, Anatol Usatîi de la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Vasile Costiuc - liderul Partidului „Democrația Acasă” și Tatiana Bordeianu de la PACE.

Partidul Socialiștilor urmează să-și aleagă candidatul dintre ex-președintele Igor Dodon și deputatul Vlad Batrîncea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău