Partidul Liberal lansează campania „Uniți pentru Unire”

  • 24 Martie 2017 12:32
Partidul Liberal lansează campania „Uniți pentru Unire”

Partidul Liberal lansează campania „Uniți pentru Unire”. În ajun și pe 27 martie – data Unirii Basarabiei cu România din 1918, liberalii vor organiza mai multe activități, transmite IPN.

Într-o conferință de presă liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că duminică, 26 martie, va avea loc „Drumul Unirii”. Participanții vor porni în marș de la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului până la blocul principal al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, care a găzduit Sfatul Țării, consiliul legislativ din acea perioadă. „Drumul Unirii” se va încheia cu Consiliul Republican al PL.

Luni, pe 27 martie, tineretul liberal va organiza dimineață o acțiune în fața Primăriei municipiului Chișinău, iar seara, în incinta Teatrului Ginta Latină, va avea loc concertul „Uniți pentru Unire”.

Tot astăzi, fracțiunea liberală a propus includerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a inițiativei legislative prin care ziua de 27 martie să fie declarată sărbătoare națională. Potrivit liberalilor, inițiativa va constitui un act de recunoștință și totodată un omagiu adus celor care și-au pus pe altarul vieții unitatea, limba română, libertatea și dorința de a lăsa un stat cât mai bogat celor ce vin. Propunere nu a fost inclusă pe ordinea de zi, pe motiv că nu are avizul Guvernului. Deputații din Partidul Socialiștilor și cei din Partidul Comuniștilor au criticat inițiativa.

Acum 99 de ani, Sfatul Țării a votat unirea Basarabiei cu România, aceasta având dreptul să își păstreze autonomia și propriul său organ legislativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău