Partidul Democrat va ataca la Curtea Constituțională hotărârile de astăzi ale Parlamentului

  • 08 Iunie 2019 16:26
Partidul Democrat va ataca la Curtea Constituțională hotărârile de astăzi ale Parlamentului

Partidul Democrat va ataca la Curtea Constituțională hotăîrârea de astăzi a Parlamentului prin care care Zinaida Greceanâi a fost aleasă în funcția de președintă a Parlamentului, dar și toate deciziile care vor fi adoptate astăzi de Legislativ, a anunțat vicepreședintele formațiunii, Andrian Candu.

„Așa-numita alegere a președintelui Parlamentului și numire a Guvernului vor fi atacate în mod corespunzător. Deja colegii au pregătit o sesizare pe care o vor depune pentru a ataca decizia de așa-numită numire a președintelui parlamentului”, a declarat Andrian Candu.

Totodată, el a acuzat Partidul Socialiștilor că ar beneficiat de finanțare ilegală, după cum ar reieși din declarațiile lui Igor Dodon. „Finanțarea ilegală a PSRM ridică mari semne de întrebare privind legitimitatea și legalitatea acestui partid și a legalității și legitimități alegerilor din 24 februarie. Vom solicita autorităților specializare să investigheze”, a declarat Andrian Candu.

În aceste condiții, potrivit PDM, cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate. Andrian Candu a mai spus că toaste instituțiile statului vor funcționa în mod obișnuit, iar „cei care vor încerca să implementeze deciziile luate astăzi vor răspunde potrivit legii”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău