Partidul Democrat urmează să anunțe o nouă remaniere guvernamentală

  • 18 Septembrie 2018 08:16
Partidul Democrat urmează să anunțe o nouă remaniere guvernamentală

Partidul Democrat urmează să anunțe marți, 18 septembrie, o nouă remaniere guvernamentală, la mai puțin de un an de la precedenta schimbare a componenței Executivului.

Liderul PDM, Vladimir Pahotniuc, a declarat după ședința de vineri a Consiliului Politic Național al formațiunii, că remanierea se va face pentru a spori eficiența echipei guvernamentale.   

Aceasta ar fi a doua remaniere operată de democrați în mai puțin de un an, după cea de la sfârșitul anului 2017. Atunci, în Guvern au fost cooptați inclusiv doi foști premieri, Iurie Leancă și Chiril Gaburici, primul fiind numit vicepremier pentru integrarea europeană, iar cel de-al doilea – ministru al economiei și infrastructurii. De asemenea, a revenit la postul de ministru al justiției, fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, care între timp a demisionat din funcție.

În același timp, patru persoane mai puțin cunoscute, au preluat portofolii de miniștri: Cristina Lesnic din postura de șefă de direcție din cadrul ministerului de interne a ajuns vicepremier pentru reintegrare, ambasadorul Tudor Ulianovschi a fost numit la externe, șefa Centrului de transfuzie a sângelui din Chișinău, Svetlana Cebotari – la sănătate, iar rectorul Universității Agrare, Liviu Volconovici – la agricultură. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău