Partidul Comuniștilor nu-și va înainta un candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020

  • 05 Septembrie 2020 16:39
Partidul Comuniștilor nu-și va înainta un candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) nu-și va înainta un candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Decizia a fost luată sâmbătă, 5 septembrie, la ședința Comitetului Central al formațiunii, potrivit unui comunicat de presă plasat pagina web a PCRM.

Schimbarea procedurii de alegere a șefului statului prin decizia Curții Constituționale din 4 martie 2016 s-a făcut cu grave încălcări ale Constituției R. Moldova”, potrivit deciziei aprobate de plenara PCRM.

Comuniștii mai spun că alegerile prezidențiale din 202o ca și cele din 2016 sunt ilegale și susțin că toți candidații care se vor înscrie la scrutinul din 1 noiembrie vor fi pretendenți la o funcție neconstituțională de președinte.

Aminti că până în prezent Comisia Electorală Centrală a înregistrat șapte grupuri de inițiativă care vor colecta semnături în susținerea următorilor candidați: Tudor Deliu (PLDM), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Maia Sandu (PAS), Andrian Candu (Pro Moldova), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral Unirea).

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău