Partidul care l-a susținut pe Volodimir Zlenski la prezidențiale: „Retragerea Ucrainei din APCE este inoportună"

  • 27 Iunie 2019 10:50
Partidul care l-a susținut pe Volodimir Zlenski la prezidențiale: „Retragerea Ucrainei din APCE este inoportună

Dmitro Razumkov, șeful partidului neparlamentar ucrainean Servitorul Poporului, care l-a susținut pe Volodimir Zelenski în alegerile prezidențiale, a calificat drept nepotrivită retragerea delegației Ucrainei din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), după reprimirea Rusiei în organizație.

"Poziția partidului Servitorul Poporului este următoarea: retragerea din APCE este inoportună, fiindcă, atunci când vom intra în Parlament, nu vom putea reprezenta Ucraina în această instanță", a explicat Razumkov, al cărui partid are toate șansele să intre în următorul legislativ de la Kiev, după alegerile anticipate programate pentru 21 iulie.

De asemenea, în opinia lui Razumkov, "nu este constructiv să întorci spatele și să pleci". Pe de altă parte, Dmitro Razumkov a menționat că poziția noului parlament ucrainean, care va fi ales pe 21 iulie, va putea influența evoluțiile ulterioare în acest domeniu.

APCE a decis recent reprimirea delegației ruse în organizație, după cinci ani de conflict instituțional cu Moscova, timp în care Rusia nu a îndeplinit nicio recomandare internațională, mai ales în privința anexării Crimeii și a situației deținuților politici sau a prizonierilor ucraineni.

În acest context, șeful delegației ucrainene la APCE, Volodimir Ariev, a declarat că Ucraina se retrage din APCE. "Criminalii au rămas nepedepsiți, iar cei uciși au fost ignorați, nu le-a păsat de cei răniți și nici de cei ale căror vieți au fost distruse. Au uitat de victime. Necazul altcuiva nu doare. Mai mult de cinci ani am ținut agresorul și infractorii în afara APCE. Tot timpul au fost încercări de reprimire a acestora în organizație, prin presiuni și șantaj. Delegația ucraineană a rezistat, în timp ce Consiliul Europei a cedat", a acuzat deputatul ucrainean Ariev, șeful delegației ucrainene la APCE.

Potrivit politicianului, "viitorul parlament ucrainean va trebui să decidă singur dacă să participe sau nu la activitatea acestei organizații discreditate".

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău