Partidul Brexit a primit aprobarea de a sărbători la Westminster ieșirea Regatului Unit din UE

  • 15 Ianuarie 2020 17:45
Partidul Brexit a primit aprobarea de a sărbători la Westminster ieșirea Regatului Unit din UE

Liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, a primit miercuri aprobarea de a sărbători ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană în fața Palatului Westminster, sediul parlamentului britanic, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Deja peste 12.000 de persoane au solicitat bilete la evenimentul cu discursuri, muzică și poate chiar cu dangătele clopotului celebrului orologiu Big Ben din turnul palatului. Premierul britanic Boris Johnson a propus marți o campanie de strângere de fonduri pentru lucrări provizorii care să permită ceasului - aflat în reparații din 2017 - să sune pe 31 ianuarie la ora 23:00 GMT, momentul oficial al Brexit-ului.

Grupul de campanie "Leave Means Leave" (Ieșire înseamnă ieșire") a anunțat că i s-a aprobat cererea de a ocupa Piața Parlamentului de lângă Westminster în ziua evenimentului Un purtător de cuvânt al primarului Londrei, Sadiq Khan, a confirmat că a fost emisă o autorizație provizorie.

Farage a declarat miercuri că "este un moment important de sărbătoare în istoria națiunii" și că nu renunță la demersurile pentru lansarea de artificii dintr-o clădire publică, de pe fluviul Tamisa și din parcul St James, care nu a fost încă autorizată. "Vă promit că vom marca acest moment istoric", a spus el în propria emisiune de la postul de radio LBC.

Guvernul de la Londra nu a anunțat încă în ce fel va celebra Brexit-ul și nu a alocat fonduri pentru Big Ben. Președintele Partidului Brexit, Richard Tice, a declarat că dacă nu vor putea răsuna clopotele, sunetele Big Ben vor fi redate la difuzoare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău