Partidele pro-europene din Marea Britanie s-au unit pentru a schimba destinul Brexit. Alianța, prima de acest fel din ultimul secol

  • 07 Noiembrie 2019 14:53
Partidele pro-europene din Marea Britanie s-au unit pentru a schimba destinul Brexit. Alianța, prima de acest fel din ultimul secol

Partidele britanice de dimensiuni mai mici, orientate pro-european, s-au alăturat în cadrul unei alianțe inedite cu scopul de a schimba direcția în care se îndreaptă procesul Brexit, în contextul alegerilor generale de pe 12 decembrie, relatează site-ul agenției Reuters, preluat de Agerpres.

Alianța, prima de acest fel din ultimul secol, formată din Liberal-Democrați, din naționaliștii galezi Plaid Cymru și din Partidul Verzilor, cărora li se adaugă mai mulți candidați independenți, își reunește forțele pentru a încerca să schimbe destinul procesului de ieșire a Marii Britanii din UE.

Conform formulei realizate de partidele aliate, acestea vor delega un candidat unic pentru fiecare circumscripție din Marea Britanie, pentru a-și spori șansele de a obține un număr mai mare de voturi, blocând astfel obținerea majorității de către un alt partid câștigător.

Liberal-democratul Heidi Allen a transmis că această alianță dintre partidele din Marea Britanie este prima din ultimul secol. Partidele „știu că aceste alegeri sunt ultima șansă de a schimba calea pe care această țară se află acum”, a declarat Allen.

Conform sondajelor, Partidul Conservator al premierului britanic în exercițiu, Boris Johnson, conduce preferințele electorilor, la o diferență de 11% față de Partidul Laburist. Rezultatele alegerilor generale anticipate, programate la data de 12 decembrie, sunt greu de preconizat, conform analiștilor. Acestea ar putea schimba soarta statului britanic în raport cu apartenența la Uniunea Europeană.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău