Partidele politice au obligația să prezinte rapoartele privind gestiunea financiară pentru anul 2022 până la 31 martie

  • 20 Martie 2023 13:09
Partidele politice au obligația să prezinte rapoartele privind gestiunea financiară pentru anul 2022 până la 31 martie

Comisia Electorală Centrală amintește că partidele politice au obligația să prezinte rapoartele privind gestiunea financiară pentru anul 2022 până la 31 martie 2023.

Raportarea va fi realizată atât în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar”, cât și pe suport de hârtie, conform modelului din anexa nr.8 la Regulamentul privind finanțarea activității partidelor politice nr.4401/2015.

Totodată, conform prevederilor Legii cu privire la partidele politice, raportul privind gestiunea financiară se semnează de către trezorierul partidului politic și de conducătorul partidului politic. În cazul în care aceasta din urmă asigură interimatul, informația urmează a fi confirmată de Agenția Servicii Publice. În caz contrar, rapoartele prezentate nu vor fi acceptate.

CEC atrage atenția că neprezentarea raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere contravențională.

Până astăzi, doar 15 din cele 57 de partide politice care trebuie să prezinte rapoartele financiare la CEC, s-au conformat acestei obligațiuni legale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău