Partidele din opoziție condamnă intervenția în forță a poliției împotriva unioniștilor

  • 02 Septembrie 2018 11:44
Partidele din opoziție condamnă intervenția în forță a poliției împotriva unioniștilor

Reprezentanții mai multor partide politice au reacționat după altercațiile de ieri și intervenția în forță a poliției pentru a dispersa participanții la Marșul Centenar din centru Capitalei.

Într-o postare pa pagina sa de Facebook, partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)  a condamnat acțiunile, pe care le-a calificat drept violente și provocatoare, ale forțelor de ordine cerând „încetarea imediată a aplicării forței față de manifestanții pașnici și asigurarea ordinii publice în timpul protestelor, în conformitate cu prevederile Constituției Republicii Moldova, care garantează respectarea drepturilor cetățenilor indiferent de opțiunile lor politice, ideologice, religioase sau etnice”.

Un mesaj similar a avut și Partidul Liberal, care menționează că  ”aceste acțiuni agresive, care au atins integritatea fizică și morală a unioniștilor, denotă faptul, că regimul acționează în tandem, forțând orice normă legală, pentru că văd în Unirea Republicii Moldova cu România o amenințare în adresa regimului dictatorial pe care l-au instaurat în R. Moldova.

”Dreptul la libera exprimare reprezintă însăși baza oricărei democrații, iar orice tentativă de subminare a acestui principiu reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului, consfințite în Constituție și o sabotare a statului de drept”, se spune în mesajul PL.

Și președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru a condamnat  ”atacurile brutale ale poliției la adresa tinerilor unioniști” menționând că aceste acțiuni ”aruncă Republica Moldova în rândurile țărilor cu regim dictatorial”. Totodată Anatol Șalaru a solicitat premierului – demiterea ministrului de interne Alexandru Jizdan și stoparea provocărilor la adresa unioniștilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău