Partide de stânga de opoziție sunt divizate în ce privește referendumul pentru integrare europeană

  • 11 Iulie 11:33
Partide de stânga de opoziție sunt divizate în ce privește referendumul pentru integrare europeană

Partide de stânga, de opoziție, din Republica Moldova sunt divizate cu privire la referendumul pentru integrare europeană care va avea loc pe 20 octombrie, concomitent cu alegerile prezidențiale. În timp ce unele partide îndeamnă la boicotarea referendumului, altele își cheamă simpatizanții să participe, dar să voteze împotrivă, transmite Radio Chișinău.

Astfel, la ședința Consiliul Republican al PSRM a fost adoptată o rezoluție în care socialiștii se pronunță pentru boicotarea „referendumului pentru integrarea europeană”.

În contrapondere, Irina Vlah, președinta Platformei Moldova, consideră că „oamenii trebuie să participe la referendum, să ia buletinul de vot, dar să aleagă opțiunea NU”.

„În buletinul în care va fi lista candidaților, oamenii trebuie să-și aleagă candidatul pe care-l vor, sper că va fi unul care va promova pacea. Pe al doilea buletin propun ca cetățenii să pună ștampila NU. Acest referendum nu schimbă nimic, după acest referendum noi nu vom fi parte a Uniunii Europene. Eu nu sunt împotriva schimbării Constituției, dar nu în așa fel”, a declarat Irina Vlah în cadrul unei emisiuni la RLiveTV.

Aceeași poziție o are și PCRM. Comitetul Executiv Politic al Comitetului Central al partidului a decis să susțină hotărârile plenurilor comitetelor raionale de partide în legătură cu referendumul.

„Îndemnăm cetățenii să voteze împotriva modificării Constituției în cadrul referendumului”, se arată în decizia PCRM.

Citește și: Hotărârea privind organizarea Referendumului constituțional pentru integrarea europeană, votată în Parlament

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău