Participarea tinerilor la luarea deciziilor, discutată de ministrul Anatolie Topală și membrii Consiliului Național al Elevilor

  • 09 Martie 17:15
Participarea tinerilor la luarea deciziilor, discutată de ministrul Anatolie Topală și membrii Consiliului Național al Elevilor

Implicarea elevilor în procesul decizional la nivel local și național, dar și modernizarea sistemului educațional prin digitalizare și acces la tehnologii IT au fost subiectele de bază discutate în cadrul întrevederii ministrului Educației și Cercetării Anatolie Topală cu membrii Consiliului Național al Elevilor (CNE). Din consiliu fac parte elevi și eleve din mai multe raioane, transmite Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova.

Implicarea elevilor în procesul decizional la nivel local și național, dar și modernizarea sistemului educațional prin digitalizare și acces la tehnologii IT au fost subiectele de bază discutate în cadrul întrevederii ministrului Educației și Cercetării Anatolie Topală cu membrii Consiliului Național al Elevilor (CNE). Din consiliu fac parte elevi și eleve din mai multe raioane ale țării. 

Anatolie Topală a vorbit despre prioritățile ministerului în domeniul educației, tineretului și sportului, despre proiectele care au rolul să sporească nivelul calității în învățământul general. În context, ministrul s-a referit la câteva proiecte care prevăd implementarea tehnologiilor IT în educație. Astfel, una dintre priorități este implementarea catalogului electronic în majoritatea școlilor, dotarea instituțiilor cu echipament IT, crearea laboratoarelor digitale în instituțiile de învățământ primar și secundar general. Totodată, unul dintre proiecte ține de implementarea sistemului E-admitere în învățământul superior, după ce acesta a demarat deja învățământul profesional tehnic, emiterea diplomelor de licență în format digital. 

Totodată, a fost abordată necesitatea modificării Regulamentului privind funcționarea CNE, membrii consiliului urmând să vină cu propuneri în acest sens. 

„Tinerii trebuie să se implice activ în luarea deciziilor. Ideile și inițiativele lansate de ei sunt creative și inovative. La rândul nostru, noi, cei de la Ministerul Educației și Cercetării, asigurăm politici și mecanisme clare, prin care să facilităm participarea tinerilor”, a menționat Anatolie Topală. 

Pe parcursul a trei zile (9-11 martie), membrii CNE vor pune în discuție mai multe subiecte ce țin de aspecte importante privind educația, urmând ca, ulterior, să sintetizeze concluziile și recomandările într-un raport. 

Consiliul Național al Elevilor a fost creat cu scopul de a asigura participarea elevilor la luarea deciziilor în domeniul educației atât la nivel național, cât și instituțional.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
20
Fri
21
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău