Participanții Școlii finanțelor moderne vor organiza prelegeri de educație financiară în sate

  • 09 Septembrie 2023 14:35
Participanții Școlii finanțelor moderne vor organiza prelegeri de educație financiară în sate

Cei 15 participanți la prima ediție a programului „Școala finanțelor moderne” vor merge în satele din țară, unde vor susține prezentări pe teme financiar-bancare pentru adolescenți, pensionari, agricultori, precum și alte categorii de persoane, transmite IPN.

Banca Națională a Moldovei precizează că astfel aceștia vor împărtăși din experiența și cunoștințele acumulate în România, unde s-a desfășurat programul lansat de BNM, împreună cu Banca Națională a României și Academia de Studii Economice din București.

La o întrevedere recentă cu guvernatorul BNM, Octavian Armașu, participanții au subliniat că au avut parte de o experiență unică în cadrul „Școlii finanțelor moderne”.  Tinerii au avut posibilitatea să îmbine experiențe de studiu în capitala României cu activități cultural-istorice în orașe reprezentative precum Iași, Brașov, Suceava și Sinaia. În București, participanții au avut întrevederi cu personalități din domeniul bancar și cel academic.

Programul se adresează studenților și masteranzilor de la Academia de Studii Economice din Moldova. După ce vor susține prezentările de educație financiară,  ei vor primi certificate de participare la „Școala finanțelor moderne” semnate de guvernatorii BNM și BNR, precum și de rectorii ASE București și ASEM.

„Școala finanțelor moderne” a fost lansată în luna iulie, urmând să se desfășoare cu o periodicitate de două ori pe an. Cea de-a doua ediție începe mâine și se va încheia pe 17 septembrie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău