Participanții la Marșul Centenarului au parcurs peste 700 de km și vor trece Prutul pe 26 august

  • 09 August 2018 12:05
Participanții la Marșul Centenarului au parcurs peste 700 de km și vor trece Prutul pe 26 august

Marșul Centenarului, oranizat de reprezentanții Alianței pentru Centenar, în anul când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, continuă în mai multe localități din România. Marșul a început pe 1 iulie, iar participanții au mers până acum peste 700 de km și vor trece Prutul pe 26 august.

Flacăra Unirii ajunge astăzi în localitatea Ojdula din Covasna, anunță organizatorii Marșului Centenar într-o transmisiune live pe o rețea de socializare. Cu drapele în mâini și însoțiți de cântece patriotice, unioniștii continuă drumul spre Chișinău, unde se va încheia Marșul Centenarului.

Ștefan Lupu este unul dintre participanții care a mers aproape tot drumul de la Albă-Iulia până în județul Covasna.

Oamenii merg în ritmul lor, nu forțăm pe nimeni. Toți cei  care nu ați venit aici, veniți, sunt emoții minunate. Acum suntem în județul Covasna. Am coborât de la Tabla Buții, unde ne-am comemorat eroii”, spune Ștefan Lupu.

O altă participantă a venit tocmai din București pentru a se alătura Marșului Centenar.

„Minunat...Te umple de energie și entuziasm și îți dai seamă cât suferință este în această țară.” 

Săptămâna aceasta, participanții la Marșul Centenar încheie cea de-a șaptea etapă din cele 11 ale marșului. Ulterior, unioniștii  vor părăsi județul Covasna, îndrepându-se către Soveja, Mărăști, Mărășești, din Vrancea.  Organizatorul evenimentului, George Simion spune:

Proiectul unionist este șansa neamului nostru la bunăstare, la siguranță (...) Granița neamului trebuie să revină la Tisa”. 

Pe 24 august, Marșul Centenarului va ajunge la Iași. Iar pe 25 și 26 august, Iașiul va fi Capitala Unirii.
La Chișinău, participanții la Marșul Centenarului vor ajunge pe 1 septembrie, după ce vor trece prin circa 300 de localități din România și Republica Moldova. Marșul este parte a unui proiect amplu inițiat de reprezentanții Alianței pentru Centenar, din care face parte și platforma unionistă Acțiunea 2012.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău