Participanții la Marșul Centenar nu au reușit deocamdată să treacă vama spre R.Moldova

  • 28 August 2018 14:43
Participanții la Marșul Centenar nu au reușit deocamdată să treacă vama spre R.Moldova

Participanții la Marșul Centenar nu au reușit deocamdată să treacă vama spre Republica Moldova. Polițiștii de frontieră moldoveni de la vama Leușeni le-au interzis că treacă granița celor 35 de cetățeni români participanți la marș, pe motiv că ei ar fi perturbat liniștea publică în vamă. În aceste momente, participanții la marș sunt blocați în vama R. Moldova. 

Organizatorul Marșului Centenar, președintele Acțiunii 2012, George Simion, într-o transmisiune pe Facebook, a îndemnat oamenii să vină la vamă și să-i susțină pe unioniști. Participanții la Marș au cerut asistență consulară. Ei stau acum în vama R. Moldova. George Simion a calificat drept regretabil faptul că cetățenii români au interdicție de a intra pe teritoriul R. Moldova.

Un reprezentant al Poliției de Frontieră a anunțat că unele persoane participante la Marșul Centenarului vor fi citați pentru proceduri suplimentare la ghișeul Poliției de Frontieră.

Cetățenii români vor fi însoțiți de deputatul român, Constantin Codreanu, care a ajuns în vamă. El a condamnat acțiunile polițiștilor de frontieră moldoveni și a cerut implicarea Ministerului român Externe, a Ambasadei României în Republica Moldova și a președintelui României pentru soluționarea cazului.

Participanții la Marșul Centenar încearcă de duminică să treacă pe jos granița spre Republica Moldova, după ce vameșii moldoveni nu le-au permis accesul. Ei au petrecut două nopți în corturi, în vama Albița.

Amintim că Marșul Centenarului a pornit din Alba Iulia pe 1 iulie și pe 1 septembrie ar urma să ajungă la Chișinău, unde va avea loc o manifestație unionistă de amploare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău