Participanții la Marșul Centenar au condamnat acțiunile poliției din Piața Marii Adunări Naționale

  • 03 Septembrie 2018 14:30
Participanții la Marșul Centenar au condamnat acțiunile poliției din Piața Marii Adunări Naționale

Participanții la Marșul Centenar, care a ajuns la Chișinău sâmbătă, după ce a parcurs 1300 de km pe jos de la Albă Iulia, au condamnat acțiunile poliției din Piața Marii Adunări Naționale. Ei au menționat că au protestat pașnic și au denunțat faptul că autobuzele cu care au venit au fost sechestrate fără temei legal.

Într-o conferință de presă, deputatul român, Constantin Codreanu, care spune că a fost agresat de polițiști, a cerut autorităților de la București să nu mai finanțeze Guvernul de la Chișinău, iar banii care vin în R. Moldova să meargă direct în localități. 

Liderii acțiunii unioniste au declarat că vor duce flacăra unirii în fiecare localitate din R. Moldova, în pofida abuzurilor din partea forțelor de ordine.

Amintim că, sâmbătă, câteva mii de unioniști, au participat la „Marea Adunare Centenară”. Manifestanții au mers în marș până la Bariera Sculeni, pentru a încerca să determine autoritățile să permită trecerea câtorva autobuze cu unioniști, blocate la marginea orașului, unde însă poliția a intervenit în forță, evacuându-i de pe partea carosabilă. Sâmbătă seara,  poliția a intervenit în forță, în PMAN, cu scutieri și blindate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău