Parteneriat româno-italian pentru producerea de arme de asalt Beretta. Astăzi a fost semnată o înțelegere

  • 10 Iunie 16:12
Parteneriat româno-italian pentru producerea de arme de asalt Beretta. Astăzi a fost semnată o înțelegere

Uzina Mecanică Plopeni din România va începe să producă arme de asalt Beretta peste aproximativ şase luni. Astăzi a fost semnată o înțelegere în acest sens cu o companie italiană.

În cel mai scurt timp urmează să fie înființată o companie mixtă din care statul român va deține 80%.

Ministrul Economiei de la București, Nicolae Bădălău, a precizat că arma de asalt ARX 160, care va fi produsă la această fabrică, oferă Armatei Române un produs care este extrem de agreat și pe piața internațională.

„Ministerul Economiei, prin Fabrica Plopeni, oferă o armă de asalt modernă, ultramodernă, de generație 4. Societatea nou-înființată va avea ca acțiuni 80% statul român, prin Ministerul Economiei, respectiv Fabrica Plopeni, 20% Beretta”, a declarat Nicolae Bădălău. 

La eveniment a participat ministrul Apărării Naționale a României, Gabriel Leș, care a precizat că specialiștii români au testat această armă de asalt și au fost foarte mulțumiți.

Pe de alta parte, Franco Gussalli Beretta, președintele Beretta Holding, a precizat că parteneriatul pe termen lung cu România este foarte important pentru compania pe care o reprezintă.

„Începerea lucrărilor va fi graduală, prin urmare Beretta va ajuta ROMARM să construiască, să fabrice componentele, iar între timp îi va ajuta să completeze, să finalizeze armele. Dar pentru noi este important ca proiect pe termen mediu și lung, prin urmare este important să stabilim acest proiect de colaborare cu o țară prietenă cum este România”, a subliniat Franco Gussalli Beretta.

Reprezentantul firmei italiene a precizat că Beretta va investi 6,5 milioane de euro în producerea acestei arme la Plopeni, iar reprezentantul firmei românești a spus că vor fi create 150 de locuri de muncă noi, pe lângă cele 300 existente, la care se adaugă și cele pe orizontală.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chişinău
1,81 °C
ploaie ușoară
Umiditate:80 %
Vint:8,2 m/s
Fri
-1 °C
Sat
-0 °C
Sun
0 °C
Mon
3 °C
Tue
4 °C

Curs oficial BNM 21 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2892 -0.0993
USD 17.4444 -0.0597
RON 4.0366 -0.0231
UAH 0.7220 -0.0013
RUB 0.2726 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău