Parteneriat România-R.Moldova | Ce pot vizita turiștii pe „Ruta voievodului Ștefan cel Mare”

  • 21 Februarie 2019 13:30
Parteneriat România-R.Moldova | Ce pot vizita turiștii pe „Ruta voievodului Ștefan cel Mare”

Ministrul Turismului ar României, Bogdan Trif, a lansat, joi, 21 februarie, la deschiderea Târgului de Turism, ”Ruta voievodului Ștefan cel Mare”, printr-un parteneriat cu Republica Moldova, care include obiective turistice și culturale din ambele țări, transmite Mediafax.

„Am semnat acum două luni un acord de parteneriat cu Republica Moldova, sectorul turismului. Am încercat să facem o rută comună, ruta voievodului Ștefan cel Mare. Am reușit acest lucru și iată că astăzi este lansată această rută comună”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, la Târgul de Turism.

Reprezentantul Guvernului Republicii Moldova, Rodica Verbeniuc, director general al Agenției de Investiții din Republica Moldova, a declarat că ruta ”unește România și Republica Moldova printr-un traseu istoric”.

„Astăzi, suntem aici cu o inițiativă foarte frumoasă care a prins contur anul trecut, prin lansarea conceptuală a primei rute transfrontaliere care unește România și Republica Moldova într-un traseu istoric, care va oferi o lecție de istorie și spitirualitate pentru toți cetățenii din România și Republica Moldova. Această rută este destinată tuturor cetățenilor vorbitori de limba română care vor dori să descopere acest patrimoniu lăsat moștenire de marele voievod pe teritoriul Moldovei, Basarabiei și Bucovinei. Pentru turiștii stăini ruta România-Moldova Ștefan cel Mare și Sfânt va fi atractivă prin diversitate, oferind un spațiu cultural istoric român, dar prin două state diferite. Ruta include 24 de obiective sitorice pe teritoriul României și circa 10 obiective în Republica Moldova”, a spus Rodica Verbeniuc.

Târgul de Turism al României a ajuns la ediția a 41-a și se desfășoară în perioada 21-24 februarie la Romexpo. Reunește 330 de mari companii și expune oferte avantajoase pentru cei pasionați de acest sector. Anul acesta, și-au anunțat participarea oficială și alte țări străine, printre care: Bulgaria, Chile, Congo, Moldova, Palestina și Portugalia, informează organizatorii.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău