Parteneriat pentru dezvoltarea serviciilor sociale

  • 22 Ianuarie 2022 12:33
Parteneriat pentru dezvoltarea serviciilor sociale

Organizațiile societății civile vor beneficia de granturi pentru crearea, dezvoltarea sau extinderea a cel puțin 40 de servicii sociale în toată țara pentru persoanele din grupuri vulnerabile. Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Fundația Soros Moldova, Institutum Virtutes Civilis și Keystone Moldova au semnat un Memorandum de cooperare pentru dezvoltarea serviciilor sociale în țară și crearea unui mediu favorabil pentru contractarea furnizorilor de servicii sociale din fonduri publice, transmite IPN.

În următorii trei ani, Ministerul va coopera cu cele trei organizații, în baza Memorandumului, care stabilește principiile și modalitățile de colaborare dintre autorități și organizațiile societății civile. Parteneriatul a fost inițiat pentru asigurarea implementării cu succes a intervențiilor din cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”.

„Am lansat acest parteneriat deoarece ne dorim să intensificăm dialogul de politici sociale, să contribuim la dezvoltarea unor noi servicii la nivel de comunitate pentru persoanele din grupurile vulnerabile și să creăm premise pentru asigurarea sustenabilității financiare a serviciilor sociale dezvoltate”, a declarat ministrul muncii și protecției sociale, Marcel Spatari, citat într-un comunicat de presă.

„Prin această cooperare ne propunem să susținem organizațiile societății civile și autoritățile publice în dezvoltarea unor parteneriate funcționale în beneficiul comunităților”, a subliniat Petru Culeac, director executiv al Fundației Soros Moldova.

„Cooperarea va contribui la îmbunătățirea calității vieții  persoanelor defavorizate prin  mărirea accesului acestora la servicii calitative în funcție de nevoile lor, capacitarea personalului din servicii și  implicarea activă a persoanelor defavorizate în luarea deciziilor pe parcursul dezvoltării și prestării serviciilor”, a menționat Ludmila Malcoci, director executiv Keystone Moldova.

Liliana Palihovici, președinta AO Institutum Virtutes Civilis, și-a exprimat speranța că acest Memorandum va permite soluționarea mai multor aspecte sub-dezvoltate în cadrul normativ ce reglementează crearea, funcționarea și finanțarea serviciilor sociale în Moldova.

Proiectul „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune” este finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și Asociația Institutum Virtutes Civilis. Proiectul are un buget în valoare de 3,375 milioane de euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău