Parteneriat în domeniul apărării semnat de Statele Unite și Georgia

  • 06 Iulie 2016 19:01

Statele Unite ale Americii (SUA) și Georgia au semnat un parteneriat în domeniul apărării, menit să întărească securitatea și capacitățile de apărare ale acestei mici țări din Caucaz, îngrijorată de eventualele intenții expansioniste ale vecinului său rus, informează Agerpres.Semnarea acestui memorandum a avut loc în timpul întrevederii pe care secretarul…

Statele Unite ale Americii (SUA) și Georgia au semnat un parteneriat în domeniul apărării, menit să întărească securitatea și capacitățile de apărare ale acestei mici țări din Caucaz, îngrijorată de eventualele intenții expansioniste ale vecinului său rus, informează Agerpres.

Semnarea acestui memorandum a avut loc în timpul întrevederii pe care secretarul de stat american John Kerry a avut-o miercuri în capitala Georgiei cu premierul georgian Ghiorghi Kvirikașvili.

'Parteneriatul nostru este de neclintit și ferm. Poporul georgian a ales și dorește un viitor euro-atlantic. SUA susțin acest obiectiv', a declarat John Kerry cu prilejul semnării acordului.

Potrivit premierului georgian, parteneriatul semnat 'este indispensabil pentru întărirea securității și capacităților de apărare ale Georgiei'.

Secretarul de stat american efectuează o vizită de două zile în Georgia, înainte de a ajunge în Ucraina, înaintea unui summit al NATO în Polonia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău