Parlamentului i se va propune să susțină demisia judecătorului Sveatoslav Moldovan

  • 08 Aprilie 2020 13:50
 Parlamentului i se va propune să susțină demisia judecătorului Sveatoslav Moldovan

Plenului Parlamentul i se va propune să supună votului hotărârea privind eliberarea din funcție a judecătorului Curții Supreme de Justiție Sveatoslav Moldovan, în baza cererii depuse. Decizia a fost luată de către membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, în ședința de astăzi, transmite IPN.

Sveatoslav Moldovan este unul din magistrații care au judecat dosarul „Gemeni”, pentru care Republica Moldova a fost condamnată de către CEDO. Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat demisia acum trei săptămâni. În cerere, magistratul a invocat probleme de sănătate.


Totodată, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au decis să transmită o solicitare către CSM și Inspecția Judiciară să examineze circumstanțele care au dus la deciziile CEDO de condamnare a țării.

În aceeași ședință, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au aprobat modificări la regulamentul Parlamentului. Astfel, se adaugă un articol suplimentar prin care se creează Subcomisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra executării hotărârilor CEDO și a deciziilor Curții Constituționale. Președinte al subcomisiei urmează să fie ales un reprezentant al opoziției parlamentare.

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea, a menționat că, componenta numerică și nominală a subcomisiei va fi stabilită pe platforma comisiei, după ce articolul va fi introdus în regulamentul Parlamentului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău