Parlamentul va examina candidatura lui Sergiu Cioclea

  • 11 Martie 2016 10:29
Parlamentul va examina candidatura lui Sergiu Cioclea

Deputații urmează vineri, 11 martie, să se pronunțe în privința candidaturii lui Sergiu Cioclea la funcția de guvernator al Băncii Naționale.

Sergiu Cioclea a fost selectat în urma unui concurs repetat, organizat de către o comisie specială din care au făcut parte deputați, reprezentanți ai societății civile și ai mediului academic. El are o experiență de peste 17 ani în domeniul financiar-bancar și a administrat în ultima perioadă o subsidiară a unei bănci franceze. Sergiu Cioclea a declarat că, în cazul în care va deveni guvernator al BNM, una din prioritățile sale va fi asanarea sistemului bancar din Republica Moldova.
 
De asemenea, deputații vor examina moțiunea de cenzură împotriva ministrului apărării Anatol Șalaru, depusă de deputați comuniști și socialiști.

Pe agenda parlamentului figurează și un proiect de lege privind reorganizarea instituțiilor judecătorești, care prevede că judecătoriile sectoriale din Chișinău vor fuziona în cadrul unei singure instanțe de fond, iar cele raionale –  în cadrul a 14 judecătorii. Instanțele nou create ar urma să își înceapă activitatea de la 1 ianuarie 2017
 
La fel, Conducerea Parlamentului, președinții comisiilor permanente și membrii Guvernului se vor convoca într-o ședință comună de lucru. O astfel de întrevedere a avut loc și acum câteva săptămâni, când cele două instituții au stabilit prioritățile legislative pentru perioada ulterioară.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău