Parlamentul va crea o comisie de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor

  • 18 Decembrie 2019 15:38
Parlamentul va crea o comisie de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor

Parlamentul va crea o comisie de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor.

Comisia juridică, numiri și imunități a decis, în ședința de astăzi, să propună plenului Parlamentului aprobarea unui proiect de hotărâre, potrivit unui comunicat al Parlamentului.

Potrivit proiectului, comisia de anchetă va fi constituită din 7 membri. În activitatea sa, aceasta va antrena toate instituțiile responsabile, va audia toate părțile implicate și va prezenta Parlamentului un raport în termen de 60 de zile.

”După destrămarea URSS, Republica Moldova a moștenit o avere impresionantă, estimată la peste 200 de milioane de dolari. Acest patrimoniu imens moștenit de la organizația sindicală unională includea imobile, stațiuni turistice, sanatorii, baze sportive, campinguri și tabere de odihnă. Investigațiile jurnalistice în care sunt prezentate cazurile de gestionare frauduloasă a patrimoniului sindicatelor din Republica Moldova, prin intermediul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, demonstrează faptul că liderii acestora nu au fost preocupați de apărarea și protejarea drepturilor angajaților, inclusiv ale celor patrimoniale”, menționează autorii inițiativei legislative în nota informativă a proiectului.

Proiectul de hotărâre urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Inițiativa aparține unui grup de deputați de la Fracțiunile PAS și Platforma DA Blocul ACUM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău