Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat

  • 21 Septembrie 2019 13:20
Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat

Parlamentul de la Kiev a adoptat, vineri, un proiect de lege inițiat de președintele Volodimir Zelenski privind elaborarea și instituirea unui plan de apărare a țării în caz de agresiune armată sau conflict armat - transmite Ukrainska Pravda.

Proiectul de lege prevede reglementarea legislativă a elaborării unui plan de apărare a Ucrainei și acordarea dreptului președintelui de a aproba structura planului respectiv. Această inițiativă legislativă a fost adoptată de Parlamentul de la Kiev în condițiile în care, din 2014, în estul Ucrainei există un conflict armat susținut de Rusia.

În plus, în urmă cu cinci ani, Rusia a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea. De asemenea, în toamna anului 2018, în apropiere de strâmtoarea Kerci, forțele speciale ruse au capturat trei nave aparținând Kievului și au reținut 24 de marinari ucraineni.

După acest incident, fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a instituit legea marțială în zece regiuni ale Ucrainei. Pe 7 septembrie 2019, cei 24 de marinari și alți 11 prizonieri politici ucraineni au fost eliberați, în cadrul unui schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău