Parlamentul Ucrainei a adoptat întreaga legislație recomandată de Uniunea Europeană

  • 14 Decembrie 2022 18:16
Parlamentul Ucrainei a adoptat întreaga legislație recomandată de Uniunea Europeană

Parlamentul Kievului a adoptat întreaga legislație recomandată de Uniunea Europeană, fapt ce o aduce mai aproape pe calea sa de demarare a negocierilor de aderare la blocul european, a anunțat miercuri președintele forului legislativ ucrainean, Ruslan Stefanciuk, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Măsurile legislative și de politică recomandate de Bruxelles includ adoptarea legislației privind procedura de selectare a judecătorilor Curții Constituționale, consolidarea luptei împotriva corupției, armonizarea reglementărilor în domeniul media cu standardele UE și protejarea minorităților naționale.

”Putem afirma cu încredere că Verhovna Rada (parlamentul ucrainean) și-a finalizat partea sa de muncă și a adoptat toate legile sistemice necesare pentru a implementa recomandările Comisiei Europene”, a declarat Ruslan Stefanciuk.

Războiul ilegal pornit de Rusia a dat un imbold Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei de a accelera demersurile pentru aderarea la Uniunea Europeană. Astfel, la 28 februarie 2022, Ucraina și-a depus cererea de aderare la UE, urmată îndeaproape de Republica Moldova și Georgia, care au urmat exemplul Kievului la 3 martie.

La 7 martie, Consiliul Uniunii Europene a invitat Comisia să își prezinte avizele cu privire la aceste cereri. Ucraina a primit partea din chestionar referitoare la criteriile politice și economice la data de 8 aprilie 2022, iar partea referitoare la acquis-ul UE la data de 13 aprilie. Ucraina și-a transmis răspunsurile la data de 17 aprilie și, respectiv, 9 mai.

Georgia și Republica Moldova au primit prima parte din chestionar referitoare la criteriile politice și economice la data de 11 aprilie 2022, iar partea referitoare la acquis-ul UE la data de 19 aprilie. Chișinăul și-a transmis răspunsurile la data de 22 aprilie și, respectiv, 12 mai. Georgia și-a transmis răspunsurile la data de 2 mai și, respectiv, 10 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău