Parlamentul Suediei spune „da” aderării României la Schengen. Ministrul Bogdan Aurescu: Demersurile noastre au avut succes

  • 02 Decembrie 2022 17:45
Parlamentul Suediei spune „da” aderării României la Schengen. Ministrul Bogdan Aurescu: Demersurile noastre au avut succes

Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen, după ce Comisia pentru afaceri juridice și Comisia pentru afaceri europene din legislativul de la Stockholm au evaluat pozitiv aderarea României la spațiul de liberă circulație, a anunțat ministrul de externe Bogdan Aurescu.

„Salut rezultatul pozitiv de azi din Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Suediei în favoarea aderării României la Schengen! Mă bucur că demersurile mele pe lângă colegul meu, ministrul Tobias Billstrom, și liderii Partidului Social-Democrat Suedez au avut succes. Acest rezultat de azi din Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului suedez vine după un rezultat pozitiv similar al dezbaterii de ieri din Comisia pentru afaceri juridice în favoarea aderării României. Mulțumesc, Suedia!”, a scris Aurescu, pe Twitter, potrivit CaleaeEuropeană.ro.

Ordinea zi a reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie, care cuprinde o discuție privind aplicarea prevederilor Schengen de către Bulgaria, România și Croația și obiectivul adoptării unor decizii în acest sens, urmează a fi definitivată la reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți, care reunește ambasadorii statelor UE, și care va avea loc pe 7 decembrie.

După anunțul cancelarului german Olaf Scholz din luna august privind susținerea pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen și sprijinul din partea Comisiei Europene și a Parlamentului European, s-au păstrat obiecții din partea Olandei și au apărut obiecții din partea Austriei și a opoziției din Suedia care susține guvernul minoritar în Parlament în ceea ce privește extinderea spațiului Schengen prin cooptarea Bulgariei și a României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău