Parlamentul și-a menținut votul asupra unui proiect remis spre reexaminare de către Igor Dodon

  • 27 Septembrie 2018 14:37
Parlamentul și-a menținut votul asupra unui proiect remis spre reexaminare de către Igor Dodon

Deputații și-au menținut astăzi votul pentru modificarea unor acte legislative, remise spre reexaminare de președintele, Igor Dodon, comunică MOLDPRES.

Documentul respins de Igor Dodon stabilește că gestionarea dosarelor și cererilor de judecată va putea fi efectuată doar prin Programul integrat de gestionare a dosarelor.

Proiectul revotat prevede că Programul integrat de gestionare a dosarelor va fi unic pentru toate instanțele de judecată și este parte componentă a Sistemului informațional judiciar, iar gestiunea acestuia va fi asigurată de Agenția de administrare a instanțelor judecătorești.

Alte prevederi ale documentului revotat vizează activitatea Inspecției judiciare, care este un organ specializat independent al Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta urmează a fi constituit din șapte inspectori- judecători, care vor dispune de autonomie funcțională. Durata mandatului de inspector-judecător va fi de șase ani.

O altă completare se referă la absolvenții Institutului Național al Justiției, care în cazul că vor activa în funcția de judecător, procuror sau altă funcție publică mai puțin de trei ani de la numire, vor fi obligați să restituie bursa achitată pe perioada studiilor la această instituție.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău