Parlamentul se întrunește în ședință fără majoritate parlamentară

  • 14 Februarie 2013 14:05
Parlamentul se întrunește în ședință fără majoritate parlamentară

Legislativul se întrunește, vineri, 14 februarie, în ședință în lipsa unei majorități parlamentare clare.

Scandalul din Alianța pentru Integrare Europeană continuă, iar liderii politici au păreri diferite în privința viitorului acestei coaliții. Totuși, cele trei partide se declară dispuse să discute pentru a preveni escaladarea crizei. 

Biroul permanent al Legislativului a decis ca sesiunea de primăvară-vară să înceapă pe 15 februiarie, chiar dacă președintele Parlamentului, Marian Lupu a propus ca aceasta să fie amânată cu o săptămână. Marian Lupu a declarat că situația din Parlament este incertă, iar deputații vor examina și un proeict de lege susțint de PLDM și PCRM, care prevede excluderea funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului pe care în prezent o deține Vlad Plahotniuc. Marian Lupu a reiterat astăzi că nu mai există o majoritate parlamentară, iar țara riscă să se confrunte cu o nouă criză politică.

Pe de altă parte, liderul PL Mihai Ghimpu a declarat că Acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană este în continuare valabil, iar alianța mai are potențial. El l-a îndemnat pe Vlad Filat să renunțe la declarațiile de ieri prin care a denunțat acordul, iar PLDM și PD să pună capăt răszboiului politic.

PLDM, care a denunțat ieri acordul de constituire a coaliției, susține însă că Alianța pentru Integrare Europeană există în continuare. Liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț a declarat postului nostru de radio că așteaptă ca celelalte două două formațiuni – PL și PD – să-și delege reprezentanții pentru a discuta un nou acord. Valeriu Streleț a negat acuzațiile aduse de democrați că formațiunea sa ar putea face alianță cu PCRM, dar a menționat că, în Parlament, PLDM va vota cum va găsi de cuviință, indiferent de opiniile celorlalte partide din Alianță.

Marian Lupu a declarat astăzi că formațiunea sa este dispusă să discute propunerile liberal democraților.

În același timp, Mihai Ghimpu dorește ca președintele Nicolae Timofti să se implice în acest scandal și să-i convoace pe toți cei trei lideri, în prezența ambasadorilor din Uniunea Europeană și Statele Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău