Parlamentul se întrunește în prima sa ședință din sesiunea de primăvară

  • 06 Februarie 2020 08:19
Parlamentul se întrunește în prima sa ședință din sesiunea de primăvară

Parlamentul se întrunește astăzi în prima sa ședință din sesiunea de primăvară. Pe agenda ședinței din această săptămână se regăsesc 15 chestiuni, în principal, fiind vorba despre proiecte de modificare a unor acte legislative.

Anterior, fracțiunea Partidului Socialiștilor și-a prezentat prioritățile pentru noua sesiune printre care promovarea de inițiative de creștere a salariilor, dar și menținerea prețurilor și tarifelor. Opoziția a comentat însă că guvernarea socialistă a admis deja, nejustificat, majorarea tarifelor la transportul interurban.

Partidul Democrat va pune accentul pe asistență socială, dezvoltarea mediului de afaceri, reformarea justiției și combaterea corupției, integrare europeană și colaborarea cu Statele Unite, România și Ucraina, potrivit unei declarații a liderului PDM, Pavel Filip.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) propune un proiect de lege care va asigura ca bunurile și obiectele de importanță pentru securitatea statului să nu ajungă în mâinile unor oligarhi. Agenda fracțiunii mai este legată de măsuri de combatere a corupției și acordarea de compensații în legătură cu scumpirile la transport.

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr propun adoptarea unei declarații în Parlament privind încetarea dosarelor politice inițiate în timpul guvernării Partidului Democrat. De asemenea, ei cer prelungirea mandatului comisiei care a investigat tentativa de puci anticonstituțional din iunie anul trecut.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău