Parlamentul se convoacă în sesiune extraordinară

  • 17 Ianuarie 2014 18:00
Parlamentul se convoacă în sesiune extraordinară

Parlamentul se va convoca luni, 20 ianuarie, într-o sesiune extraordinară pentru a examina situația din domeniul mass-media, la cererea opoziției comuniste.

Președintele parlamentului Igor Corman a precizat astăzi că este obligat de legislație să  convoace ședința în plen a legislativului, solicitată de fracțiuniunea  Partidului Comuniștilor. În același timp, el a calificat inițiativa comuniștilor drept 'ridicolă' și 'neserioasă', opinând că intenția acestora este de a continua 'show-ul politic'

De asemenea, liderul fracțiunii PLDM Valeriu Streleț a declarat că a fost deja creat un grup de lcuru care urmează să amendeze legislația în domeniul audiovizualului pentru a o îmbunătăți, iar la reuniunea de luni a parlamentului nu va putea fi adoptată nicio decizie în acest sens.

Deputații comuniști au cerut joi conducerii parlamentului să convoace o sesiune extraordinară pe durata a două zile pentru a organiza audieri parlamentare privind situația creată în domeniul mass-media, în special privind 'atacul asupra libertății de exprimare și închiderea în mod abuziv a trei canale TV'.

Comuniștii au făcut această solicitare după ce trei posturi TV, considerate de opoziție, au fost excluse la începutul acestui an din grila mai multor operatori de cablu. Între timp, problema a fost parțial rezolvată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Câțiva nori
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău